Tartă rustică cu mascarpone și căpșuni
Galette/Tartă rustică cu mascarpone și căpșuni
De data aceasta am vrut să mergem pe poteca rustică și să facem ceva mai simplu. De asemenea, am vrut să-l facem și fără zahăr.
INGREDIENTE
120 g faina integrală
3 linguri de sirop de orez brun(puteți înlocui cu miere sau zahăr
tos)
0,5 linguriță de sare
115 g de unt rece tăiat cubulețe
1 galbenus de ou mare
2 linguri de smântână groasă
UMPLUTURĂ:
200 g de căpșuni decojite și tăiate în jumătate
100 g de mascarpone
4 linguri de sirop de glucoză/vanilie/nucă/orez brun
1 linguriță coaja de lămâie
1 linguriță extract de vanilie
1 ou bătut ușor.
INSTRUCȚIUNI
Începeți prin a face aluatul. Adăugați făina și sarea în vasul unui mixer cu suport prevăzut cu un accesoriu cu palete și amestecați la viteză mică pentru a se combina. Adăugați untul și amestecați la viteză mică până când untul ajunge aproximativ de dimensiunea nucilor.
Combinați siropul de orez brun, gălbenușul de ou și smântâna într-un castron mic și amestecați pentru a se combina. Cu mixerul la mic, picurați încet amestecul de gălbenușuri de ou până se încorporează.
Scoateți aluatul din bol și puneți-l pe o bancă ușor înfăinată. Nu vă faceți griji, va avea un aspect foarte umplut și folosiți palma pentru a împinge aluatul înainte și a-l aplatiza. La final se formează un disc și se înfășoară în folie alimentară și se dă la frigider pentru cel puțin 1 oră.
Combinați căpșunile într-un castron cu 2 linguri de sirop de orez brun și lăsați deoparte. Într-un castron separat, combinați mascarpone, coaja de lămâie și siropul de orez brun rămas. Se amestecă înainte de a adăuga oul.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoateți aluatul din frigider și puneți-l pe niște hârtie de copt unsă ușor cu făină.
Rotiți într-un cerc de aproximativ 30 cm în diametru. Glisați aluatul pe o tavă de copt și întindeți amestecul de mascarpone în centrul aluatului, lăsând un chenar de aproximativ 6 cm. Acoperiți amestecul de mascarpone cu căpșuni. Îndoiți marginile aluatului spre centru.
Coaceți timp de 35 până la 40 de minute sau până devin aurii. Se lasă la răcit 10 minute înainte de servire.
Savurați Galette de căpșuni și mascarpone calde sau la temperatura camerei în ziua în care este făcută.
Nutriție (estimată)
Calorii: 380 kcal
Carbohidrați: 31 g
Proteine: 6 g
Grăsimi: 26 g
Grăsimi saturate: 16 g
Colesterol: 124 mg
Sodiu: 367 mg
Potasiu: 133 mg
Fibre: 2 g
Zahăr: 13 g
Vitamina A: 870 UI
Vitamina C: 20 mg
Calciu: 64 mg
Fier: 1,1 mg