CUM SĂ TEMPEREZI CIOCOLATA CU UNT DE CACAO?

TEMPERAREA CIOCOLATEI CU UNTUL DE CACAO MYCRYO 

 

De când a fost inventat untul de cacao Mycryo, temperarea ciocolatei a devenit simplă. 

Acest mod de temperare are multe avantaje:

  • Nu necesită mult material. Adaugă doar 1% unt de cacao Mycryo, de exemplu:

  • 10 g pentru 1 kg de ciocolată atunci când aceasta are temperatura potrivită.

  • Ciocolata ta rămâne perfect fluidă.

  • Poți lucra cu ciocolata mai mult timp înainte să devină groasă.

 

CUM SĂ TEMPEREZI CIOCOLATA CU UNT DE CACAO MYCRYO?

 

  1. Topește ciocolata la 40-45°C (cuptor cu microunde sau baie de aburi).

  2. Lasă ciocolata să se răcească (la 34-35°C pentru ciocolata neagră sau 33-34°C pentru ciocolata albă, cu lapte sau colorată) la temperatura camerei.

  3. Adaugă 1% unt de cacao Mycryo, adică 10 g la 1 kg de ciocolată.

  4. Amestecă bine.

  5. Când ciocolata a atins temperatura ideală (31-32°C pentru ciocolata neagră sau 29-30°C pentru ciocolata albă, cu lapte sau colorată), folosește produsul.

  6. Pentru a lucra cu ciocolata mai mult timp, menține-o la 31-32°C în cazul ciocolatei negre sau la 29-30°C în cazul ciocolatei albe, cu lapte sau colorate.

 

DE CE TREBUIE SĂ TEMPEREZI CIOCOLATA?

 

Temperarea ciocolatei înseamnă pre-cristalizarea untului de cacao din ciocolată. Acest lucru are legătură cu temperatura la care ciocolata este procesată. Când este temperată, untul de cacao se transformă într-o formă cristalină stabilă. Acest lucru garantează duritatea, forța de contractare și strălucirea produsului final răcit. Dacă topești ciocolata în mod obișnuit (la ±40°C) și o lași să se răcească până când ajunge la temperatura de prelucrare, nu vei obține un rezultat strălucitor. Cei trei factori care joacă un rol în timpul temperării sunt durata, temperatura și mișcarea. Dacă folosești o tehnică specială pentru a aduce ciocolata la temperatura dorită, vei obține rezultatul așteptat. Acesta este sensul termenului de temperare: aducerea ciocolatei la temperatura la care dorești să lucrezi, astfel încât să conțină suficiente cristale stabile.

 

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!