Cum se folosește izomaltul?

Izomaltul este un înlocuitor de zahăr cu conținut scăzut de calorii derivat din sfeclă de zahăr. Utilizat cel mai des pentru crearea decorațiilor care amintesc de dantela magică, delicată, fragilă, ca o bucată de gheață.

Cum se folosește izomaltul?

Metoda 1. Preîncălzește cuptorul la 175-180 °. Ia un covoraș de silicon, degresează-l și aplică un strat de izomalt de aproximativ 2 mm grosime.
Acoperă-l cu un alt covoraș din silicon.
Se dă la cuptor pentru aproximativ 10 minute (timpul exact depinde de grosimea stratului). Ridică covorașul de sus și vezi dacă izomaltul s-a topit. Imediat ce granulele s-au topit toate, scoatem covorașul aplicat deasupra, îl lăsăm să se răcească.  
Acum totul depinde de dorințele tale. Poți rula covorul și lăsa izomaltul să se răcească, apoi îndepărtați cu grijă. Poți să-l pui în oricare formă, dacă nu ai reușit s-o faci, atunci topește izomaltul din nou.   

Metoda 2.Topește izomaltul într-o cratiță sau într-un vas termorezistent la cuptorul cu microunde. Se încălzește izomaltul la 180-190 ° și se adaugă două până la trei picături (300-400 g) de acid citric dizolvat în apă.
Adăugă culoare la izomalt dacă este necesar și amestecă bine.

2.1 Toarnă izomaltul topit pe covorașul din silicon.Așteaptă puțin să se răcească pentru a-l putea atinge și strângeți rapid de la margini spre mijloc. Fii foarte atent, izomaltul este foarte fierbinte și se arde ușor. După ce ai adunat un bulgăre, poți sculpta bijuterii, poți tăia excesul cu foarfecele. Trage și rulează izomaltul cald după cum dorești. Folosește mănuși subțiri de cauciuc atunci când faceți decor din izomalt. Acest lucru te va proteja măcar puțin de arsuri și nu vor fi amprente pe izomaltul rece.

2.2 Toarnă izomaltul în forme din silicon. Atinge ușor partea de jos a formei pe un blat, masă sau altă suprafață tare pentru a elibera bulele din sirop după umplerea formei. În funcție de dimensiunea matriței, izomaltul ar trebui să se întărească într-un decor solid în 5-15 minute. Decorațiunile din izomalt pot fi depozitate în recipiente etanșe sau folosite imediat.

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!