Cheesecake japonez

Învață să stăpânești acest preparat clasic japonez în propria ta casă! Pregătește-te să bați o mulțime de albușuri pentru a crea această textură aeriană și cremoasă.

Timpul total                             Timp de pregatire                                 Timp de gătit

1 oră 45 min                                 25 de minute                                       1 oră 20 min

Pentru 6 porții

Ingrediente

• 7 linguri de unt

• cremă de brânză (100 g)

• lapte (130 ml)

• 8  galbenușuri

• făină (60 g)

• amidon de porumb (60 g)

• 13 albușuri mari

• zahăr granulat (130 g)

• apă fierbinte, pentru coacere

• afine (340 g), pentru servire

• sirop, pentru servire

Mod de pregătire:

  1. Preîncălzește cuptorul la 320°F (160°C).

  2. Într-o oală mică, la foc mediu, amestecă untul, crema de brânză și laptele până se topesc și se omogenizează. Se ia de pe foc si se lasă să se răcească.

  3. Într-un castron mare, bate gălbenușurile până se omogenizează, apoi toarnă încet amestecul de brânză cremă, amestecând până se omogenizează.

  4. Cerne făina și amidonul de porumb, amestecând pentru a te asigura că nu sunt cocoloașe.

  5. Într-un alt castron mare, bate albușurile spumă cu un mixer de mână până se formează vârfuri moi. Adăugați treptat zahărul în timp ce continuă să bați până se formează vârfuri tari.

  6. Îndoaie aproximativ ¼ din albușuri și în amestecul de gălbenușuri, apoi repetă cu albușurile rămase până când aluatul este omogen.

  7. Unge fundul unei forme rotunde de 23 x 7,5 cm apoi tapetează fundul și părțile laterale cu hârtie de copt. Dacă utilizezi o tigaie arcuită, asigurăte că înfășurezi fundul și părțile laterale complet în folie de două ori pentru a preveni orice scurgere.

  8. Toarnă aluatul în tigaie și agită pentru a elibera orice bule mari de aer.

  9. Pune tava într-o tavă mai mare tapetată cu 2 prosoape de hârtie în partea de jos. Prosoapele de hârtie asigură că căldura este distribuită uniform de-a lungul fundului tigaii. Umple tava mai mare cu apă fierbinte la aproximativ 2 cm înălțime.

  10. Coace timp de 25 de minute, apoi reduce căldura la 140 ° C și coace încă 55 de minute, până când prăjitura își ridică aproape dublul înălțimii inițiale.

  11. Scoate din cuptor și răstoarnăcu grijă tortul pe mâna dominantă și îndepărtează hârtia. Fii extrem de atent, tortul va fi fierbinte. De asemenea, poți răsturna tortul pe o farfurie, dar acest lucru va face ca tortul să se dezumfle mai mult.

  12. Toarnă siropul deasupra și servește cu afine încă cald!

 

Savurează!

× logo

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai noi oferte!